sinefil.org: Yıllar sonra yeniden



Bir zamanların keyifli sitesi sinefil.org, özgür'ün büyük çabasıyla, test de olsa yeniden yayında! İlginizi alakanızı esirgemeyiniz: sinefil.org

özgür'ün konuyla ilgili sitedeki açıklamasını buraya da yapıştırıyorum:


Yıllar sonra yeniden

ozgur 2 hours, 6 minutes ago

Nasıl başlayacağımı bilemiyorum. Evet çok uzun zaman oldu, ama sonunda oldu işte. Burada Sinefil'in teknik gelişimi ve kullanımı konularında bilgiler vermeye çalışacağım. Zamanla yeni kategoriler ve yazarlar eklenecektir.

Şu an sitede bir yığın eksik ve hata var. Bir çok fonksiyon düzgün çalışmayabilir. Bunlar zamanla giderilecek ve yeni özellikler eklenecek. Hoşgörünüze sığınıyoruz.

Ne idik, ne olduk?

Yokluğumuzda internette bir yığın sinema sitesi açıldı. Forumların modası geçti, Blog diye birşey çıktı. Herkes kendi sitesini açmaya başladı. Her sinefil blogunda bir sinema bölümü açtı. Sinefiller oraya buraya dağıldı. Web sitesi yapmayı bilenler kendi ortak bloglarını açtı. O kadar ki sinepil.org diye bir site bile açıldı. Hal böyle olunca hangi siteyi takip edeceğimizi şaşırmaya başladık. Web 2.0 la birlikte gelen RSS Feed gibi harika sistemler bile bir noktadan sonra yetersiz kaldı. İşte yeni Sinefil bu ihtiyaçtan ortaya çıktı.

Social Bookmarking (Türkçe’ye siz çevirin artık)

del.icio.us ve StumbleUpon gibi sitelerle başlayıp reddit ile devam eden, sonrasında digg ile zirve yapan bookmark paylaşım modası herkese ilaç gibi geldi. Ama bu siteler de Türkçe içerik barındırmamaları ve belirli bir konuya odaklanmamış olduklarından aradığımız tadı vermedi. Biz yeyip içip – yatıp kalkıp film izleyen insanlarla bir arada olmak istiyorduk. Yine iş başa düştü.

Dijital alemde sayılamayacak kadar çok sinema sitesi varken onlara benzer yeni bir tane daha yapmak anlamsızdı. Biz de reddit ve digg den aldığımız ilhamla “.org“ uzantımıza da yakışır bir şekilde bu siteleri bir araya getirelim dedik.

Biraz kopuk bir yazı oldu ama şu an elimden daha fazlası gelmiyor. Sabahtan beri siteyi Dreamhost’ta çalışır hale getirmeye uğraşıyorum. Kafam kazan gibi oldu.

Artık buradayız, devamı gelecek merak etmeyin. Şimdilik esenlikle kalın, film izleyin.

2 comments:

maturin said...

vay be...

p.kto said...

dude, i'm chilled.. seriously...