"E o zaman biz de karadan yürütürüz"

Hemen Fatih güzellemesi sandınız ama hayır, piramitlere 2,5 tonluk taşları taşıyan Mısırlı kardeşlerimizden bahsediyoruz. O yıllarda daha müslüman olmayan ama buna rağmen çok ileri bir medeniyet olmayı başarmış Mısır'da tapınaklara dev taşların nasıl getirildiği Piramitlere ilk bakan çocuklar tarafından sorulmaya başlanıp günümüze kadar metafizik sohbetlerinin mezesi olmayı başarmıştır.

Taşların ses dalgalarıyla taşındığını iddia eden olduğu gibi, uzaylıların tüm siteyi "yap işlet devret" modeliyle inşa ettiğini iddia edenine de rastlanır. Ne var ki Amsterdam Üniversitesi'nden abiler o işin öyle olmadığına dair iddialılar. Onlara göre, ki çok mantıklı, zemindeki kumu tam kıvamında ıslatmayı başarabilirseniz bir anda çekim gücünü %50 civarında düşürmenizi sağlayacak bir zemine ulaşabiliyorsunuz. Bu da demektir ki, tanesi 2,5 ton olan bir parçayı çekmek için 450 değil, sadece 225 kişiye ihtiyacınız oluyor.


Akademik çevreler Mısırlıların duvar yazıtlarında de gayet net seçilebilen bu durumu bugüne kadar bir ritüel olarak değerlendirmiş olsalar da (yolunuz açık olsun arkadaşlar?) bilim kabak gibi ortada. Bana sorarsanız önerim tüm bu bilimsel açıklamaları kulak ardı edip uzaylılar iddiasını zorlamaya devam yönünde. Ama yine de aklınızda bulunsun, yere su döküp karadan yürütmüşler.

haberi kaynağına inip okumak istiyorum diyenler şoraya: http://www.iflscience.com/physics/mystery-how-egyptians-moved-pyramid-stones-solved

No comments: