Conan Müzikali





Yakın zamanda izlemiştim bu klibi,pek bi sevdiydim . Hyperborea Çağının en güçlü, en büyük kılıç ustası, ok atıcısı, hırsızı, korsanı, Krom dininin Kara Murat'ı, büyücülerin korkulu/kadınların ıslak rüyası Conan'ı unutmayalım istedim.

Bi de aşağıdaki herif de yeni Conan'mış.
İnanmazsanız
http://www.imdb.com/title/tt0816462/
Yine de Ron Pearlman'ın bu işe bi ucundan bulaştığı iyi olmuş.

YES WE BAN!

kaan sezyon yapmış, hemen yer veriyoruz...


bazı şeyler yerinde güzel, ben orda bakiiim derseniz o da şurda.
(ama burdaki de aynısı.....yok lan farklı bu, değiştirdim biraz.)

bu kez de Vimeo'yu kaybettik, başımız sağolsun.


evet sayın seyirciler, özgürlükler ülkesi Türkiye'de dünyanın ileri medeniyetlerine bile ders olarak okutulabilecek yeni bir gelişme yaşandı ve bu kez de Vimeo kapandı. geçtiğimiz günlerde cumhurbaşkanımızın da dediği gibi  ''Özgürlüklere ilişkin bakış açımızda hala muhafazakarız. Daha fazla özgürlüğün iyi bir şey olduğuna inanmalı ve ikna olmalıyız. Daha fazla özgürlüğün ülkeyi zayıflatacağını, birlikteliğimize zarar vereceğini söylemek en basit tabirle naifliktir'.

bu açıklama üzerine gelen kapatma kararı cumhurbaşkanımızın hükümet tarafından ne kadar iyi anlaşıldığını ve özgürlükler ülkesinde daha da özgür yeni bir geleceğe zemin hazırlanmakta olduğunu gösteriyor.

böylesi özgür bir ülkenin özgür düşünen vatandaşları olabildiğimiz için mutluluk ve gurur duyuyor, büyüklerimize "sen türkiye'sin büyük düşün" diyoruz. tek başına vimeo kesmez zira...

afferim yani.

The Michael Jackson Experience


Wii oyun konsolu, çıkmadan evvel 'çok acaip olacak, müthiş' filan nidalarıyla bizi coştururken, çıktıktan sonra oyunları bir bir deneyimlediğimizde hızlıca tüketip, Esentepe Etekleri'nde televizyonun yanında, 'Varsen Hanımın' ayda bir tozunu aldığı bir aksesuara dönüşmüşken çok bombastik bir oyun deneyimiyle yeniden 'yehuu' dedirteceğe benziyor.. (hayatımın en uzun cümlesini kurdum)

Oyunda rahmetliyi, ekranda gördüğümüz 3D Jackson'ın yaptığı dans figürlerinin aynısını elinizde tuttuğunuz wii remote vasıtası ile yapmaya çalışarak yad ediyoruz..

Oyunun trailer'ını da şurdan izleyebiliyoruz.. Açıkçası ben çok etkilendim, çok gaza geldim. Henüz ülkemize dağıtımı başlamamış olsa da en kısa zamanda gavura giden birinden istemeli ya da kendimiz gidiyosak unutmamalı ve edinmeye gayret etmeliyiz...

son olarak;
...she says i am the one, but the kid is not my son.. hi hiii, hu huuuu...

not: konuyla biraz alakalı biraz alakasız Chris Cornell, Billie Jean cover'ı da burdan...

yürüyün aslanlarım!


ne zamandır severek okuduğumuz Robert Kirkman ve Tony Moore eseri The Walking Dead, aslanlar gibi dizi oluyor...Frank Darabont'un yöneteceği dizi pek yakında karanlık salonlarımızı titrek bir biçimde aydınlatıyor olacak...şimdilik şööle bi' fan-made jenerikle idare edeceğiz.


isterseniz kabaca konudan da bahsedelim. adamımız Rick Grimes bir hastanede uyanır...etrafında kimse yoktur ve olaylar gelişir.
ve tabii ki zombiler.

bunlar da elimize ulaşan ilk kareler.



bunlar da çizgi-romandan...

Bir başyapıt mı geliyor: Sharktopus?

"daha izlemeden yeşillenilen kötü filmler kuşağı"nı bu hafta da Sharktopus'a ayırıyoruz sayın seyirciler. SyFy channel hiçbir masraftan kaçınmamış; Roger Corman, Eric Roberts ve altı ahtapot üstü köpekbalığından oluşan yarı mitolojik yarı robotik yaratığı biraraya getirmeyi başarmış. Filmde Eric Roberts ordu için hibrit sayborg savaş cihazları üreten bir manyağı canlandırıyor.

ahtapekbalığı

Son günlerde yaşanan "denizde dehşet" furyasında (mega shark vs. giant octopus, mega piranhas vb) çıta iyice yükseldi...bakalım bundan sonra ne gelecek.
Yönetmenin makasından çıkma fragman da burda...iyi seyirler.

Su'cuğum...



Yine 'vay anasını gavur yapmış' dedirten bir enstelasyon, efendim bir enteresanlık...
Şahsen etkilendim..
Ama kesin bi kodunu modunu bulmuşlardır hemen 2 satır ordan hop..
Neyse video biraz uzun ama sonuna kadar gidin derim çok acaip numaralar var..

Beni türk hekimlerine emanet edin.

evet sayın seyirciler, türk hekimlerine emanet edin, zira türk hekimleri sadece sizin sağlığınız için uğraşmakla kalmaz, gerekirse sizin için ameliyat odasında kavga çıkarıp sümsüğü de yapıştırıverir...

sert doktor Hakan B.

biliyorsunuz bu hafta berlin'den bildiriyorum...istanbul'dan sonra en çok türk barındıran dünya şehri ünvanına sahip bu şirin beldede ister istemez ilginç türk haberleriyle de karşılaşıyoruz.

almanya'nın nürnberg kentinde türk doktoru Hakan B., hürriyet'te de verilen habere göre, hastanın önünde yanlış yapan meslektaşını "o benim emanetim laang!' diyerek ağzını kırmak suretiyle dövdü, yerlerde sürükledi...olaydan sonra yaptığı açıklamada yumruk attığını reddeden doktor, yine de "hastalarımı korumak için her şeyi yaparım" dedi...

konuyla ilgili canlandırma bir fotoğraf da var...

gerçekten inanılmaz...haber değil, habercilik.

Power Gig: Rise of the SixString

Merhaba sevgili Esentepeliler, Esentepe Etekliler, Esentepe Etekleri'nin harikulade seyircileri,

Rock Band ve Guitar Hero'da 5 tuşun virtüözü henüz olmuştuk ki...

6 telli gitarı olan Power Gig diye bir oyun çıkmış gençler.
Standart bir elektro gitarın 2/3'ü boyutunda olan bu aleti oyun dışında da çalabiliyormuşuz. (çalabilirsek)

SixString abimiz.

Gitarın sapında perdelerin üzerinde diğer oyunlardan alıştığımız sarı turuncu vs renklerimiz varmış. Yani oyunda medium gibi seviyelerde bu renklere denk gelen perdelere "strumming" yapmak tamammış. Ama expert'te öyle değil, tam perde ve tel bilgisi akıyormuş ekrandan, yani bir de tel parametresi girmiş işin içine.

Sadece gitarı değil, davulu (AirStrike) da bir enteresan oyunun. Drumpad adı verdiğimiz aletler yok, yerin üzerinde duran bir takım renkli sensörler var, uygun yerde onların üstüne doğru air-drumming yapılıyor. Biraz gerzo buldum davulu. Airdrummer'lardan oldum olası hazzetmem.

Dediğim gibi davulda bir enayilik var.

Queens of the Stone Age, Rage Against the Machine, Surfer Blood, Black Keys ve daha nicesi var soundtrack'te.

Power Gig.
-mış gibi yapmakta yeni bir sayfa açılıyor.
-aslında hep müzisyen olmak isteyenlere...
-"lisede çok taşak bi' grubumuz vardı, ben vokaldim"


Böyle sanatın içine tüküreyim!

yok yok yetmez, biber gazı sıkayım...

evet sayın seyirciler, sanat her zaman olduğu gibi düşman kazanmaya devam ediyor...üstelik bu düşmanlar alet edevat konusunda da güçleniyor.



amerikalı tarla faresi Justin Bieber'in insanlığa armağanı olan bieber gazı da son numaralarıydı. amerika'nın memleketimizdeki olayları bir şekilde fişteklediği konuşuluyordu ama olayın bu kadar net bir şekilde gerçekleşmesi tüm dünya medyasını şaşırttı.

olaydan sonra tophane sokaklarında boş bieber gazı kutuları bulundu...
kapağını açınca şarkı söylemeye başlayan bu kutular gerçekten şaka gibi...
olay da öyle zaten.

it sıpası

Rezalet: Harry Potter Okan Bayülgen'in fikrini çalmış!


evet sayın seyirciler, bu kez de yabancılar bizden çaldı!
Ingilizlerin ünlü masal uyarlamalarından Harry Potter, yedinci filminde Okan Bayülgen'in ünlü reklam filmlerinde kullandığı fikrin aynısını kullandı.
her ne kadar fotoğrafta iyi görünse de Okan Bayülgen reklamının daha iyi, daha akıllıca olduğu şüphe götürmez.
Esentepe etekleri olarak bir fikir hırsızlığını daha aydınlatmış olmanın huzuru içindeyken, türk halkı olarak da "bu kez bizden çaldılar" kalıbı sayesinde rahat buluyoruz...
iyi geceler...


Okan Bayulgen - Kredi Karti Imzani Tusla
Hochgeladen von sayit. - Komödien- und Sketchvideos.

Esentepespor forma önerisi

Alsak mı?
-Yog.
Alsam giyersin ama.

Mekçi misin Pisici misin birader?



Sayın Esentepe Misafirleri, bu mühim sorunun cevabına biz eteklerde tam olarak cevap veremiyoruz zira her yarin ayrı bir güzelliği var.
Bu savaş tarihin en erken dönemlerinden beri süregelir. En kanlı savaşlardan biridir. Mac’in temiz pak görünümlü, kolay arayüzlü, ateş pahası, kendi programları olmadı mı su koyan, tasarımcı makineleri mi, yoksa 2000 sayfalık kullanma kılavuzunu okuyup hatmettiyseniz nerdeyse her şeyi yapmanıza olanak tanıyan, NERD mıknatısı, oyun canavarı, bug ve virüs cenneti Microsoft’lu PC’ler mi?

Apple firması yıllardır bu soruya kendi penceresinden cevap veriyordu. İşte o yaptığı reklam kampanyasının ünlü ve neşeli tüm iletişimi şimdi burada. İzleyin.

Bekliyoruz biz de Dexter'ı



5 güne Esentepetekleri(actual)nde premier.

Biraz da biberleyelim

Dünya acı seviyor sayın Esentepe misafirleri. Bunun en güzel ispatı da Youtube denilen devasa vidyocu dükkanında en popüler vidyonun küçük Justin Biber’e ait olması. Herkes bu minik şarkıcıyı izlemiş. Klip dünyada şu an 1 numara! Biz de üşenmedik, Esentepe Etekleri Prodakşıns olarak parası neyse verip 331 milyon güzide insanın izlediği “Dünyanın En Çok İzlenen Vidyosu” “Bebek”i gözünüzün önüne kadar getirdik. Hatta yetmedi Ludacris adındaki arkadaşını da klipte ağırlamasına müsaade ettik.




İyi seyirler Esentepe Etekleri

Kardeş gibiydiler

Yeri gelmişken;
Teoman'ı sarhoş görmek, sonbaharda dalından düşen bir yaprak görmek gibidir.

Talihsiz Film Karakterleri: Nuclear Man



1987 yılı yapımı Christopher Reeves/Richard Donner Superman'lerinin sonuncusu Superman 4:a quest for peace'in sevimsiz, mantıksız kötü adamından bahsetmek istiyorum burada. Bildiğiniz gibi(nedense benim gibi insanlar bunları bildiğiniz var sayar) Superman güçlerini sistemimizin sarı güneşinden almakta. Nuclear Man de Superman'in bir tel saçı+nükleer bomba+güneş'ten üretilmiş bir varlık. Nasıl olup da Superman'i incitebildiğini düşünmeyin yanıt ortada, cilalı tırnakları.

So This is Fucked Up...

Efenim biraz da sinema desek güzel olabilir diye düşündüm.. İlk aklıma gelen film de bu oldu..Darren Aronofsky'nin son filmi Black Swan, Venedik Film Festivali'nin açılış filmi olmuş idi.. Okuduğum kadarıyla eleştirmenler, Darren abimizin notunu fena halde kırmışlar... Hatta abartıp 'Bir film festivalinin açılışına hiç yakışmamış, hiç bir derinliği olmayan bir film' şeklinde ileri-geri de konuşmuşlar... Lakin gelin görün ki IMDB'nin filme verdiği not 10 üzerinden 9...

Benim için ayemdibiymiş, yok film eleştrimeniymiş bunlar önem teşkil etmiyor..Natalie Portman, Winona Ryder, Vincent Cassel, Aronofsky... Bence bunlar güzel şeyler...Ben şimdiden şukusunu veriyorum.. Alla yüzümüzü kara çıkarmasın.
Aronofsky'yi burdan kokulu kokulu öpüyorum..(kokulu derken?)


not: Thom Yorke'un Black Swan'ı var mıdır soundtrack'inde acaba?

Pantless Saturday

GQ'nun komedi sayısında Scott Pilgrim oyuncularıyla şogzel bir moda çekimi yapılmış efendim. Casual Friday'den sonra Pantless Saturday olarak haftada yerini almayı bekleyen bir açılım. Yanlış görmüyorsunuz, yer gök pipi mozaiği.






Birbirlerine sımsıkıdıya sarılmış bir çekirdek ailenin içinizi ısıtacak hikayesi

"SHINING" - watch more funny videos

Bu hafta çok fena Heavy Rain yaptı

M son iki haftadır dura kalka oynadığımız Heavy Rain'in sonuna geldik geçtiğimiz günlerde. Baya şekil bir oyun Heavy Rain. Origami Killer adında bir katili arayan dört kahramanı canlandırdığımız bu oyunu güzel kılan, filmlere taş çıkartan gerilimli senaryosu değil oynanışı; ya da karakterlerimize neler yaptırdığımız. Oyun (artık PS'ın vazgeçilmezi haline gelen) ekranda gördüğün tuşa vaktinde bas kafasının tüm oyuna yayılmış hali. Karakterimize yaptırdığımız şeyler ve zamanı değiştikçe oyunun senaryosu da değişiyo filan falan; spoiler'a girer.

Yani herkesi kurtaramayız böyle oyunlarda sayın Maturin ölen ölür kalan sahalar bizimdir.

meslek erbabı



sinema ve dizi yıldızlarından meslekler rehberi



isterseniz alanlara gore favorilerimizden de bahsedelim.
(liste sadece beni bağlamaktadır...başkaları farklı düşünebilir...ama kendi kaybeder)


Business: 
Michael Gary Scott (practical business management)


Law: 
Dexter Morgan (Forensics)


Art: 
Tobias Fünke (Theatre)


Humanities: 
Ashley "ash" J. Williams (Medieval history)
Jeffrey Lebowski (Philosophy) - mansiyon


Science:
Steve Zissou (marine biology)
Walter H. White (chemistry) - mansiyon


Engineering:
Dr. Strangelove (Atomic engineering)

Esentepe Etekleri esentepetekleri'nde



evet sayın seyirciler, an itibarı ile adresimizi www.esentepetekleri.com'a taşımış durumdayız....kaydediniz.


Kariyer Bititren Fotolar. Ralph Macchio.



Jayden Smith demişken Eski karate Kid'e gitti aklım. Genç, masum, kız sesli, tavuk bacaklı Ralph Macchio'ya yani. Noldu da Ralph umduğu gibi büyük bir yıldız olamadı? Neyi yanlış yaptı. Belki de yaşlı japon kapıcıyla fazla yakın oldu belki de birbirlerini gereğinden fazla sevdiler, bilemeyiz.
Ama zavallı Ralph'ın son durumu aşağıda sevgiler...











Örovizyonda Kalite

1983'te Opera adlı şarkıyla sıfır çeken Çetin Alp (saygılar) Eurovision'da henüz arz-ı endam etmemişti ki...

1979'da Almanya'dan Dschinghis Khan grubu örovizyona Moskau adlı şarkılarıyla katıldı.
Bize ne ki bundan diyebilecekken, aslında onların da içimizden biri olduklarını sonlarda yaptıkları örümcek dansıyla anlıyoruz, grubu içselleştiriyoruz. Koreografiyi iyice bi sindirip müsait bir anda şovu koyuyoruz.


Küfürsüz Almanca müzik Cengiz Han'dan sorulur.

Göktürkler, hunlar, moğollar, bunların hepsi böyle çekik gözlü, kuzeyde filan. Moskova da kuzeyde. Gerçi Ruslar şimdi... Fakat neyse. Bir akrabalığımız olmalı; adı Cengiz çünkü. Nitekim bu dansı yapabiliriz... YES WE CAN*.

İşte MOSKAU!





*Ataları Mısır'dan olduğu rivayet edilen Maturin'i burada tenzih ederim.

Çok yaşa Jeydın!

evet, blogger'ın yeni özelliği stats sayesinde artık kim, blogumuza neyi görmeye gelmiş, takip edebiliyor, gereken yerlere destek atabiliyoruz sayın seyirciler.

bu tekme tek bi şey söylüyor: Vandam!

ancak dün blogumuzun sandıklarını açtığımızda bambaşka bir manzarayla karşılaştık.
bugüne kadar en çok ilgi çeken, en elektrik topraklayan haberimiz, Will Smith'in gayrımeşru çocuğu Jayden'la ilgili yaptığımız haber olmuş. bahsi geçen bu haberi hatırlamak isterseniz bu kelimesine tıklayabilirsiniz.

acun ılıcalı pozu

bu da magazinin ve azınlık haklarının ne kadar önemli olduğuna işaret ediyor sayın seyirciler. demek ki açılımlarımız, demokratik hareketimiz sonuç vermiş, halk bizi bağrına basmış...

ve sen, sen Jeydın...sen bizim canımızsın.
bil ki yolun buralara düşerse bir kapın var.
bil ki yolun sevgiden geçiyorsa seni o yolda bekliyor olucaz.

burda da Jastin Bıybıy'la.

Reboot

evet sayın seyirciler, yeni yayın döneminde esentepe etekleri'nde de yenilikler yaşanacak gorünüşe göre...öncelikle uzun zamandır gündemi meşgul eden "çekirgenç ve güveç'in paralel evren maceraları" yeni yerlerine taşındılar...bundan sonra yalnız başlarına okunacaklar.

bunu yapmamızın nedeni, hafif içeriğiyle öne çıkan esentepe etekleri'nin kendi tarzında şeylere yer vermesini sağlamak. zaten hikayeler de tam olarak bitmemişti...belki yeni yerinde biter.

ama sadece bu kadarla da kalmıyoruz. yeni yayın döneminde konuk oyun ve oyuncular, yazı ve yazarlarla birlikte olacağız. daha tam olarak adını veremesek de bu transferler, hiç şüphesiz oyunun kurallarını değiştirecek.

evet sayın seyirciler, esentepe'de yeni bir dönem başlıyor...