bu kez de Vimeo'yu kaybettik, başımız sağolsun.


evet sayın seyirciler, özgürlükler ülkesi Türkiye'de dünyanın ileri medeniyetlerine bile ders olarak okutulabilecek yeni bir gelişme yaşandı ve bu kez de Vimeo kapandı. geçtiğimiz günlerde cumhurbaşkanımızın da dediği gibi  ''Özgürlüklere ilişkin bakış açımızda hala muhafazakarız. Daha fazla özgürlüğün iyi bir şey olduğuna inanmalı ve ikna olmalıyız. Daha fazla özgürlüğün ülkeyi zayıflatacağını, birlikteliğimize zarar vereceğini söylemek en basit tabirle naifliktir'.

bu açıklama üzerine gelen kapatma kararı cumhurbaşkanımızın hükümet tarafından ne kadar iyi anlaşıldığını ve özgürlükler ülkesinde daha da özgür yeni bir geleceğe zemin hazırlanmakta olduğunu gösteriyor.

böylesi özgür bir ülkenin özgür düşünen vatandaşları olabildiğimiz için mutluluk ve gurur duyuyor, büyüklerimize "sen türkiye'sin büyük düşün" diyoruz. tek başına vimeo kesmez zira...

afferim yani.

3 comments:

p.kto said...

artı, işin komik tarafı vimeo'ya yüklenen videoyu 'insanların özel yaşamına tecavüz' gibi bir açıklamayla siteden kaldırmak mümkün.. Zira Vimeo zaten bu tür içerikleri sitede çok barındırmıyor.. Bu ne hız demek istiyorum.. Keşke bu sansür hızları yargı süreçlerinde de işlese.. Mesela bir dava 'zaman aşımından' düşmese. Zaman aşımına uğramadan evvel gereği düşünülse, uygulansa..

p.kto said...

Söylemeden edemiycem.. Zira bizde yani Türkiyemde bu tür olaylara ayrılan süre ancak 1 günlük Twitter'da orda burda isyan ve alınan like'ların derecesi kadardır..

Bastır akepe, nasıl olsa kimsenin özde pek bir itirazı yok!

Cahit Binici said...

O değil de günler önce Türkiye'de internet sansürü yok diyen ABDullah Gulun cankayada tivitira da girdiği bilgisyayarinin Tayyip tarafından dns ayarları değiştirilmiş ABDullah Gulun bundan haberi yokmuş, Tayyip kıyak olsun diye yais diyorlar.